Rakyat Sarawak : Undi Pakatan Rakyat

Rakyat Sarawak : Undi Pakatan Rakyat

Tuesday, June 9, 2009

Najib Seorang Suami dan Pemimpin Yang Perlu Dicontohi, kata Rosmah

"Contohilah perangai suami saya", kata Rosmah Mansor. Katanya lagi rakyat perlulah mencontohi perilaku suaminya Najib kerana beliau merupakan seorang bapa, suami dan pemimpin MITHALI yang penyabar.

Katanya lagi, "Saya tak pernah tengok orang penyabar macam dia (Najib)..

kah..kah..kah......

Hanya Altantuya sahaja yang memahami hati si Najibbbbb ni lah....

malang sungguh suami makcik ni...Suami yang tiada maruah je yang membenarkan isterinya berlaku sebeginiNi anak jantan siapa? Playboy sana sini....

Tak dapat melayu ...minah salleh pun ok juga... macam bapanya juga..cari Mongolia...


Bapa ku bapa Mithali Malaysia... Jangan risau ...

KUALA LUMPUR: Isteri Perdana Menteri Datin Seri Rosmah Mansor menyarankan para suami agar mencontohi perilaku suaminya Datuk Seri Najib Tun Razak yang merupakan seorang bapa, suami dan pemimpin yang penyabar.

Beliau berkata Najib mempunyai personaliti yang menarik daripada segi kesabaran.

"Saya tak pernah tengok orang penyabar macam dia (Najib)," katanya dalam ucapan ringkas ketika melancarkan buku 'Najib Perdana Menteri ke-6' di Wisma Pertahanan di sini hari ini.

Rosmah turut mengingatkan para suami agar tidak memarahi isteri kerana isteri juga mempunyai tanggungjawab dan mengalami tekanan.

Sementara itu, Menteri Pertahanan Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi dalam ucapannya berkata buku itu banyak mengimbau kembali kenangan pembaca kepada krisis serta masalah yang dihadapi Najib sama ada dalam kerajaan mahupun dalam parti.

"Pelbagai rintangan terpaksa dipikul dan ditangani oleh beliau (Najib) dalam pelbagai jawatan di sepanjang kerjaya politiknya termasuk sebagai Menteri Pertahanan selama 14 tahun," katanya.

Penulis buku tersebut, Noor Asmah Mohd Nawawi berkata beliau dan suaminya Yusof Harun mengambil masa enam bulan untuk menyiapkan buku tersebut dan mula dicetak sebelum persidangan Umno Mac lepas.

"Kita membuat kajian dan berdasarkan fakta-fakta serta menemuramah rakan-rakan beliau. Kita tidak menemuramah beliau sendiri atau isteri beliau kerana kita mahu mendapatkan maklumat daripada orang yang dekat dengan beliau," katanya.

Buku setebal 820 halaman itu dicetak 3,000 naskhah pada keluaran pertama untuk diedarkan kepada agensi-agensi kerajaan dan swasta. BERNAMA

0 comments: